Диодният лазер на испанската фирма Cocoon Medical-Elysion вече и в Стара Загора
Диодният лазер на испанската фирма Cocoon Medical – Elysion (Елисион), премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки пигмента на космения фуликул – меланин, чрез лазерни импулси, които причиняват температурно разрушаване на клетката без да увреждат кожата.

Процедурите позволяват ефективно премахване на косми дори от най- чувствителнaта кожа на лицето. Подходящата дължина на вълната гарантира достигането до точната дълбочина на фоликолите.

 

Фототиповете кожа се класифицират по скалата от 1 до 6. Определят се по тона на кожата и цвета на косата. В различните фоторипове попадат хора с много бледи кожи и светли коси, както и тъмни кожи с тъмна коса.

Епилацията е подходяща за всички зони и фототипове, прилага се през всички сезони (вкл. И лятото), като процедурата е безопадна и за кожи с тен. Нещо, което не беше възможна опция при епилациите от предишно поколение.
Епилациите извършвани с диодин лазер ELYSION могат да се прилагат на всяка зона лице или тяло и са възможно най-бързия и лесен метод за обезкосмяване в сравнение с други / зона мишници 2 минути/. Процедурата е напълно безболезнена благодарение на иновативния апликатор притежаващ патентована охлаждаща система „crystal freeze“, поддържаща константна температура от 6° С.