Информация

 
Гладката кожа зависи от много и различни фактори. Здравето и естетиката са се срещали многократно през годините в развитието и търсенето на подходящ метод за постигане на гладка кожа.

Типа на кожата се определя от етноса и генетичните предпоставки. Най-добрата система за класификация на типа кожа е системата на Фиц Патрик, която класира кожата в шест различни категории – фототипове от 1 до 6.

Попитахме случайни хора – Защо обезкосмяването е важно за съвременния човек?

„Обилното окосмяване е отживелица“

„Епилирам се заради добрата хигиена“

„Заради усещането на гладка кожа“

„Придава ми поддържан вид, все повече жени ми правят комплименти“

„Епилирам се, понеже съм много силно окосмена и ми създава дискомфорт, когато съм сред хора“

Кои са познатите ни методи за обезкосмяване?

Да започнем с БРЪСНЕНЕТО

Анкетираните споделят, че имат наранявания от самобръсначка ,че имат проблем с врастването на косъмчета, появяват се пъпки, следи от ожулване и зачервяване по кожата.

Ред е на КОЛА МАСКАТА

Обърнати косми, вследствие абсцес и оперативно отстраняване, отлепяне на епидермиса,многократно ползване на един и същ продукт с голям брой  клиенти, неефективност. Отпускане на кожата.

КРЕМ ДЕПИЛАТОАР

Някой химикали в тях предизвикват алергична реакция, противопоказно е и ако крема остане дълго върху кожата се появяват зачервявания и възпалявания по кожата.

ФОТОЕПИЛАЦИЯ

Изгаряния с последващи белези или петна,засилване на окосмяването ( при неправилно  зададени параметри или некачествен апарат) . Противопоказно е използването на фотоепилация през пролетно – летния сезон. Фотоепилацията  е остарял метод за отстраняване на окосмяването. Болезнена и неефективна , криеща много рискове за кожата и неподходяща за целогодишно третиране . Хубаво е да се знае, че основната функция на машините с които се извършва не е за обезкосмяване.

 

ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

ДО СЕГА   най-използваните видове лазери са били Александрит и ND-YAG. Ефективността им се подлага на съмнение поради големия брой повторени процедури без дълготраен ефект, както и това че не са подходящи за целогодишно третиране. Процедурата е придружена с болка, парене и пигментация – когато не се спазва сезона (есенно зимния) и когато не се работи с правилни параметри. През 2016 г. Испанците от COCON MEDICAL разработиха диоден лазер ELYSION PRO, който премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки пигмента на косменния фоликул – меланин, чрез лазерни импулси причиняващи температурно разрушаване на клетката без да уврежда кожата. Безболезнен, ефективност от първата процедура, подходящ за всеки фото тип, прилага се през всички сезони включително и лятото. Основното различие и предимство на ELYSION PRO е, че третира много успешно и безопасно хора с по – тъмен тен или тези с по-светли косми. Има патентована охлаждаща система, която поддържа 6 градуса константна температура, което допринася за комфорта по време на процедурата. Наши клиенти сравниха усещането от процедурата с масаж, времето е съкратено многократно благодарение на динамичния режим на работа. За по-добър контакт с кожата се нанася контактен гел на водна основа. Ефекта след първа процедура е отличен. Подходящ е за третиране на най – чувствителните зони, без да има болка – фактор, който влияе на избора на 98 % от желаещите да се епилират.

Качеството и безопасността са постижими единствено и само при спечелилия първо място в категорията за диодна лазерна епилация  ELYSION PRO!

Ние от екипа на WAVE estetic center апелираме всеки един от вас – Подарете си гладка кожа!