HIFU лифтинг – неинвазивна алтернатива на хирургичните интервенции

Известен като нехирургичен лифтинг на лицето, техниката може да се използва и върху тялото, за да се стегне и повдигне увисналата кожа, като същевременно се стимулира и производство на колаген и еластан.

Какво представлява HIFU?

Съкращението HIFU (хайфу) означава ултразвук с висока интензивност. Използва силата на ултразвука с цел безопасно повдигане и стягане на кожата на лицето, шията и тялото. Специфичното при тази технология е, че се използва както казахме ултразвукова енергия, която се различава значително от тази на светлината, IPL лазери или електрически (радиочестотна) енергия. HIFU е безопасен за епидермиса на кожата, тъй като ултразвука прониква при по-дълбоки подкожни нива, където започва структурното отслабване.

Как работи?

Основната цел на HIFU лифтинга е чрез насочване на енергията към дълбоките структурни тъкани и мускули да се възстанови и стимулира отново производството на колаген и еластин, като също така се създава и стягащ ефект. Постепенно функциите и паметта на кожата и тъканите се възстановява.

Истината е, че чрез тази процедура се разрушават по изключително безопасен начин само мастните тъкани. Това се постига посредством коагулативна некроза, което е процес при, които топлината отделена от ултразвука се абсорбира в тъканта. Тя се нагрява до оптимална температура между 65-70 градуса и фокусирана енергия на 4.5-3.0 милиметра дълбочина от най-горния слой на кожата.

Когато процедурата HIFU е насочена върху тялото, нейната цел е да унищожи мастните клетки чрез директно насочване на ултразвука към мазнините, които биват разбивани и изхвърлени по естествен начин от тялото чрез черния дроб и лимфната циркулация. Резултатът е по-стегната, тънка и възстановена кожа в третираните области.

HIFU

Процесът стъпка по стъпка

 • лицето трябва да бъде почистено, всякакъв грим се премахва
 • гелът се прилага върху избраната за третиране зона и с леки движения ултразвуковото устройство преминава през кожата.
 • една област може да отнеме 30-40 минути, докато терапията на цялото лице и шията може да отнеме до 90 минути.
 • при лифтинг на лицето с HIFU резултатите ще бъдат видими веднага, но до 2-8 седмици след процедурата се разгръща пълния ефект, резултата е траен от 2 до 5 години.
 • важно е да имате предвид, че фактори като начин на живот, възраст и диета могат да повлияят на продължителността на лечението.

Кои са най-често срещаните области третирани с HIFU?

 • За стягане овала на лицето
 • Повдигане на челюстта и брадичката
 • Повдигане на очите
 • Подобряване на контура на брадичката
 • Намалява бръчките на шията
 • Корема, паласки, подмишници – регулира потта
 • Вътрешни/Външни бедра, седалище
 • Шия
 • Горна част на ръцете
 • Бръчки около очите

Предимства на HIFU

Неинвазивно лечение, което не изисква операция и не използва вредни лъчи, което предпазва кожата. Основното предимство е, че HIFU лъчите проникват по-дълбоко в тъканта в сравнение с лазерите и се фокусира върху третираната зона, а това е известно като тройна лифтинг система, която работи за по-бързото регенериране на кожата. Благодарение на сложната и точна технология за фокусиране, HIFU е изключително ефективна технология.

Има ли нежелани реакции и болезнено ли е?

Важно е да отбележим, че прага на болка при различните хора е различен. Процедурата не е болезнена, но се усеща дискомфорт и чувство на изтръпване по време на терапията. Това обаче е положителен знак, че производство на колаген е започнало. Преди лифтинг терапията е добре да се консултирате със специалиста, който ще ви разясни всичко, което ви интересува.

Все пак е възможно да се получи зачервяване на кожата по време на процедурата, но това ще изчезне в рамките на няколко часа. Може да има и временно леко подуване, натъртване и скованост, но това изчезва.

HIFU лифтинтът е наистина забележителен пробив в технологиите, която ви предлага възможност да върнете времето назад! Иновативен, безопасен и ефективен начин да подмладите кожата си и да възстановите меките тъкани на лицето.

Къде да ни намерите?

Нашият адрес:

гр. Стара Загора, ул. “Александър Батенберг„ 28 (бизнес център Сити)

Запазете си час:

0883 23 03 13
waveesteticsolution@gmail.com

Работно време:

от Понеделник до Петък от 9.00 – 19.00 / Събота от 09.00 – 17.00
Неделя – почивен ден