HIFU лифтинг – неинвазивна алтернатива на хирургичните интервенции

Известен като нехирургичен лифтинг на лицето, техниката може да се използва и върху тялото, за да се стегне и повдигне увисналата кожа, като същевременно се стимулира и производство на колаген и еластан.

Какво представлява HIFU?

Съкращението HIFU (хайфу) означава ултразвук с висока интензивност. Използва силата на ултразвука с цел безопасно повдигане и стягане на кожата на лицето, шията и тялото. Специфичното при тази технология е, че се използва както казахме ултразвукова енергия, която се различава значително от тази на светлината, IPL лазери или електрически (радиочестотна) енергия. HIFU е безопасен за епидермиса на кожата, тъй като ултразвука прониква при по-дълбоки подкожни нива, където започва структурното отслабване.

Как работи?

Основната цел на HIFU лифтинга е чрез насочване на енергията към дълбоките структурни тъкани и мускули да се възстанови и стимулира отново производството на колаген и еластин, като също така се създава и стягащ ефект. Постепенно функциите и паметта на кожата и тъканите се възстановява.

Истината е, че чрез тази процедура се разрушават по изключително безопасен начин само мастните тъкани. Това се постига посредством коагулативна некроза, което е процес при, които топлината отделена от ултразвука се абсорбира в тъканта. Тя се нагрява до оптимална температура между 65-70 градуса и фокусирана енергия на 4.5-3.0 милиметра дълбочина от най-горния слой на кожата.

Когато процедурата HIFU е насочена върху тялото, нейната цел е да унищожи мастните клетки чрез директно насочване на ултразвука към мазнините, които биват разбивани и изхвърлени по естествен начин от тялото чрез черния дроб и лимфната циркулация. Резултатът е по-стегната, тънка и възстановена кожа в третираните области.

HIFU

Процесът стъпка по стъпка

 • лицето трябва да бъде почистено, всякакъв грим се премахва
 • гелът се прилага върху избраната за третиране зона и с леки движения ултразвуковото устройство преминава през кожата.
 • една област може да отнеме 30-40 минути, докато терапията на цялото лице и шията може да отнеме до 90 минути.
 • при лифтинг на лицето с HIFU резултатите ще бъдат видими веднага, но до 2-8 седмици след процедурата се разгръща пълния ефект, резултата е траен от 2 до 5 години.
 • важно е да имате предвид, че фактори като начин на живот, възраст и диета могат да повлияят на продължителността на лечението.
[/trx_content]

Кои са най-често срещаните области третирани с HIFU?

 • За стягане овала на лицето
 • Повдигане на челюстта и брадичката
 • Повдигане на очите
 • Подобряване на контура на брадичката
 • Намалява бръчките на шията
 • Корема, паласки, подмишници – регулира потта
 • Вътрешни/Външни бедра, седалище
 • Шия
 • Горна част на ръцете
 • Бръчки около очите

Предимства на HIFU

Неинвазивно лечение, което не изисква операция и не използва вредни лъчи, което предпазва кожата. Основното предимство е, че HIFU лъчите проникват по-дълбоко в тъканта в сравнение с лазерите и се фокусира върху третираната зона, а това е известно като тройна лифтинг система, която работи за по-бързото регенериране на кожата. Благодарение на сложната и точна технология за фокусиране, HIFU е изключително ефективна технология.

Има ли нежелани реакции и болезнено ли е?

Важно е да отбележим, че прага на болка при различните хора е различен. Процедурата не е болезнена, но се усеща дискомфорт и чувство на изтръпване по време на терапията. Това обаче е положителен знак, че производство на колаген е започнало. Преди лифтинг терапията е добре да се консултирате със специалиста, който ще ви разясни всичко, което ви интересува.

Все пак е възможно да се получи зачервяване на кожата по време на процедурата, но това ще изчезне в рамките на няколко часа. Може да има и временно леко подуване, натъртване и скованост, но това изчезва.

HIFU лифтинтът е наистина забележителен пробив в технологиите, която ви предлага възможност да върнете времето назад! Иновативен, безопасен и ефективен начин да подмладите кожата си и да възстановите меките тъкани на лицето.

Цени за HIFU лифтинг на лице и тяло

HIFU лице

 Зона Цена
цяло лице 1200 лв
чело 250 лв
слепоочие 90 лв
поддолен клепач (торбички) 100 лв.
цяла околоочна зона 350 лв
бузи 500 лв
горна устна 100 лв
линия на челюстта 400 лв
брадичка 340 лв
шия 290 лв
деколте (според третираната площ) от 120 до 360 лв
свиване на порите на лицето x 2 лв стойност на 1 импулс

HIFU тяло

 Зона Цена
корем 700 лв
паласки 700 лв
гръбни (перки) 700 лв
вътрешна част на ръцете 600 лв
седалище 700 лв
баричове 700 лв
вътрешна част на бедрата 700 лв
свиване на порите на подмишниците и намаляване на изпотяването 170 лв

Всички цени са в български лев с ДДС

Къде да ни намерите?

Нашият адрес:

гр. Стара Загора, ул. “Александър Батенберг„ 28 (бизнес център Сити)

Запазете си час:

0883 23 03 13
waveesteticsolution@gmail.com

Работно време:

от Понеделник до Петък от 9.00 – 19.00 / Събота от 09.00 – 17.00
Неделя – почивен ден

Call Now Button